Saturday, January 2, 2010

Selamat Datang 2010

Alhamdulillah sempat menghabiskan dan menikmati manis dan pahitnya tahun 2009. Maka 2010 muncul dengan seribu harapan, azam dan angan-angan.
Seperti mana manusia lain yang mengharapkan kebahagiaan, kegemilangan dan kecemerlangan pada tahun baru ini, aku juga begitu. Dengan berbekalkan azam yang tekad dan membulat, aku berharap 2010 akan membuka sinar baru yang lebih kemilau cahayanya dalam hidupku menempuh dunia fana yang penuh dugaan dan cabaran. Moga Allah terus memberikan hidayat dan petunjuk untuk terus beraksi dalam keredhaan-Nya. Amin

Tahun 2010, satu azam dan cita-cita yang amat aku berharap untuk dapat dipenuhi, sambung belajar master. Walaupun hati agak berat untuk meninggalkan karier dan tempat kerja yang begitu baik, selesa dan menyenangkan, aku terpaksa kuatkan hati dan nekad untuk sambung belajar sarjana dalam thaun ini jugak. Sebabnya umur makin tua, ingatan fikiran makin kurang pretasinya. Lagipin nak membina karier di masa depan lagi. Kena la korbankan rasa syg kat kerja sekarang demi masa depan yang lebih bahagia.

Moga dapat ditunaikan secepat mungkin... Doakan aku juga.

Selamat tahun baru kepada semua kawan-kawan. Pergilah 2009, selamat datang 2010!!

No comments: